Ny afslørende forskning: Skrydstruppigen er indvandrer

Den fornemme bronzealderpige fra Skrydstrup er tilsyneladende ikke dansk som hidtil antaget. Hun er kommet sydfra, afslører ny forskning.

Den velklædte, høje og blonde pige fra Skrydstrup, der i 1935 blev fundet i en gravhøj, er slet ikke så nordisk, som hun ser ud. Og som man hidtil har antaget.

Det kunne DR afsløre i programmet ’Historien om Danmark’ søndag aften.

Den 18-årige pige, der blev begravet for mere end 3000 år siden, kommer nemlig sydfra.

- Det er helt vildt! (…) Det kommer til at ændre en hel masse om vores forståelse af hele bronzealderen, siger professor Karin Margarita Frei fra Nationalmuseet i programmet, da tal  på monitoren i et laboratorie afslører pigens fortid. 

Skrydstruppigen er nemlig ikke den eneste indvandrerkvinde i oldtiden. Sidste år afslørede forskning, at heller ikke Egtvedpigen er dansk – hun kommer formentlig fra Sydtyskland. At der nu er flere er skelsættende.

- Resultatet er vigtigt, fordi det viser, at Egtvedpigen ikke var et særtilfælde. Der ser ud til at være et mønster, der fortæller os noget om, hvordan mennesket, og i dette tilfælde kvinder, flyttede sig rundt i bronzealderen, siger Karin Margarita Frei til dr.dk.

Skrydstruppigen blev begravet omkring 1300 f.Kr. i det vi betegner som bronzealderen i Danmark.