TV der bevæger dig

Ny aftale: Jyder skal betale pant, sjællænderne skal ikke

Jyder og fynboer, der kører over grænsen til Tyskland, skal i fremtiden betale pant for øl- og sodavandsdåser, mens sjællænder, der tager færgen til Rostock, slipper.

Mens De Samvirkende Købmænd og Dansk Erhverv roser den nye dansk-tyske aftale om dåsepant, fordi de forventer, at den flytter en del af handlen i de tyske grænsebutikker tilbage til Danmark, lyder der anderledes hård kritik af aftalen fra Mike Simonsen, der er administrerende direktør hos grænsekøbmanden Fleggaard Detail. Det skriver Finans.

Han kalder aftalen for en panikløsning, der ikke vil få betydning for grænsehandlen, ligesom den ikke vil have nogen synderlig betydning for miljøet.

Til gengæld vil den i Danmark trække en grænse mellem sjællændere og jyder/fynboer, fordi aftalen kun er indgået med den tyske delstat Slesvig-Holsten, mens Mecklenburg-Vorpommern har sagt nej, skriver Finans.

Det betyder, at danskere, der handler i Rostock og sejler til Gedser med færgen, kan slippe for at betale dåsepant, mens danskere, der handler i tyske butikker langs den dansk-tyske landegrænse skal betale pant.

Men det har Fleggaard-direktøren også en løsning på:

-Her hos Fleggaard er vi jo selv jyder med fødderne plantet solidt i den sønderjyske muld, og vi kunne ikke drømme om at gøre forskel på vores kunder, uanset hvor de bor i Danmark. Så derfor er vi da glade for, at miljøministerens panikmodel gør det muligt for alle danskere at forudbestille og betale deres dåser via internettet i vores Calle-butik i Rostock. Så skal vi nok sørge for, at både jyder og fynboer kan hente dem ved de jyske grænseovergange. Tillad mig at ryste bare lidt mere undrende på hovedet, siger Mike Simonsen til Finans.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden