Ny aftale skal skaffe lærepladser

Billund har lavet en aftale med Dansk Byggeri for at finde flere lærepladser. Det er allerede lykkedes i Vejle og Varde.

Nu er der håb for de unge på erhvervsuddannelserne i Billund, der ikke kan finde en læreplads. Det mener Dansk Byggeri i hvert fald, efter at kommunen har indgået et samarbejde med erhvervsorganisationen.

Aftalen betyder, at kommunen, erhvervsskolen og Dansk Byggeri samarbejder om at skabe flere lærepladser til unge på de tekniske skolers grundforløb samt unge i skolepraktik.

- Dansk Byggeri vil som organisation aktivt gå ind og hjælpe med, at de unge og virksomhederne kommer i kontakt med hinanden. Det kan både være i form af virksomhedsbesøg, kontaktannoncer eller noget helt tredje, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathisen.

Vejle, Fredericia, Vejen og Varde har allerede lavet en aftale med Dansk Byggeri. De kommuner, der har været med i samarbejdet siden 2012, er blevet evalueret.

I Vejen er det fra 2012-13 lykkedes det at skabe 43 lærepladser, og i Vejle har 101 unge fået en uddannelsesaftale igennem samarbejdet.

-Vi har set i fx Vejle og Varde, at partnerskabsaftalerne har betydet, at stort set alle har fået en læreplads, så derfor tror jeg på, at det også kan lykkes i Billund, siger Michael Mathisen.

I alt har 25 kommuner lavet en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri.