TV der bevæger dig

Ny alarm-central til sygdom

00:41

En af de nye sygeplejerske, som fra mandag bemander alarmcentralen i Odense.

1 af 2

Region Syddanmark har ansat 17 sygeplejersker og en paramediciner. De skal fra mandag bemande alarmcentralen i Odense, hvor alle opkald til 1-1-2 om sygdom skal behandles.

Tirsdag præsenterede regionen den nye sundhedsfaglige alarmcentral. Det ventes, at alarmcentralen årligt skal tage imod 60.000 opkald om sygdom og tilskadekomst.  Det bliver 112-sygeplejerskernes opgave at vurdere hvor alvorlig det konkrete 112-opkald er og hvor meget det haster og derefter sende den rette hjælp (ambulance, akutbil og/eller lægebil).

Mere tryghed

- Det giver mere tryghed, at det fremover er specialuddannede sygeplejersker, der tager 112-telefonerne, siger Thyge Nielsen (V), der er formand for regionens præhospitale udvalg.

- Med deres sundhedsfaglige viden kan 112-sygeplejerskerne levere livsvigtig hjælp i de første altafgørende minutter efter at ulykken er sket - indtil ambulancen er fremme.

Stilles om til Odense

Alle får de AMK-Vagtcentralen i Odense som arbejdsplads. Her kommer de til at arbejde tæt sammen med 17 tekniske Falck-disponenter, der står for den praktiske håndtering af ambulancer, akutbiler og lægebiler i hele Region Syddanmark.

Den nye vagtcentral åbner mandag kl. 8.

I TV SYDs region vil alle opkald til 1-1-2 fortsat dirigeres til politiets alarmcentraler i henholdsvis Esbjerg og Horsens. Men når det drejer sig om sygdom eller tilskadekomst - sendes opkaldet videre til Odense.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden