Ny café med gammeldags spil

I weekenden fik Vejen en ny café. Her kan man nyde en kaffe til sit brætspil.

Glem alt om computerspil. I Vejen har to unge brødre taget fat på den slags spil, men skal sidde ansigt til ansigt for at spille.

De elsker nemlig brætspil, og de er sikre på, at andre også kan få glæde af spillene. Så sikre, at de her i weekenden åbnede en brætspilscafé i Vejen. Idéen, den har de taget med hjem fra New York.

-  Vi havde været på brætspilscaféer andre steder i landet - og i New York. Og der var plads til noget god kultur hernede, siger storebror Christoffer Jagd Klose til TV SYD. 

- Da vi så fandt et ledigt lokale, så tænkte vi, jamen det skal vi da prøve. Og så fik vi financiel støtte af vores mor, supplerer lillebror, Max Jagd Klose.

På vej frem
Til daglig er det Max Jagd Klose, der bestyrer den nye café. Storebror Christoffer kommer og hjælper til, så tit han kan.

Han er sikker på, at brætspil er på vej frem, og at spillene af pap sagtens kan konkurrere med dem, man spiller på en computer.

- Jeg føler, at det er på vej frem, efter at det har været på tilbagegang. Der er rígtig mange brætspilsudviklere, og der kommer mange nye spil frem hele tiden, siger Christoffer Jagd Klose.

Men måske tiltrækker spillene af pap netop de spillere, der er vokset op med computerspil. Det mener i hvert fald Christoffer Jagd Klose.

Også for computernørder
- Hvis du er vant til computerspil, hvis du er vant til at sidde foran en skærm, så er det her måske lidt tættere på, hvad du er vant til end at skulle ud og dyrke sport eller løbe. Brætspil er noget meget hyggeligt at sidde omkring og have vennerne med til. Det er både for familie og for venner, siger han.  

quote

Brætspil er noget meget hyggeligt at sidde omkring og have vennerne med til. Det er både for familie og for venner.

Christoffer Jagd Klose, spildesignlærer, Vejen

Christoffer Jagd Klose lever selv af at undervise i spildesign - på computer. Alligevel mener han, at brætspillene tilbyder noget, som computerspillene ikke kan gøre dem efter.

- Du er tæt på personerne. Du er sammen med dem. Det hele kører på diskussioner. Der er husregler, og det hele er styret af dig selv. Der er ikke en computer, der gør mange ting for dig. Der er mange store friheder, og det er en speciel følelse, når du selv rykker med brikkerne, og når du selv kontrollerer spillet, siger han.

Men det hele skal ikke nødvendigvis gå op i spil eller i at vinde.

- Du kan også bare få en god kop kaffe, hvis det er det, du vil. Det er for at hygge og samles om noget, siger cafébestyrer Max Jagd Klose.

Vejen Brætspilscafé ligger på Søndergade i Vejen - og har åbent alle dage fra klokken 14-22.