Ny dambåd skal styrke turismen i Haderslev-området

Til påske genoptager Haderslev tidligere tiders sejlads i rutefart på Haderslev Dam. Tre nye anløbsbroer bliver indviet i denne uge.

Nye tider er på vej i Haderslev. En ny dambåd er ved at blive bygget. Den ventes søsat til påske næste år. Sammen med tre nye anløbsbroer, der blev indviet i denne uge, bliver det igen muligt at sejle i rutefart på Haderslev Dam. Styregruppen bag projektet forventer, at det vil styrke turismen i Haderslev.

- Folk kan tage båden inde fra byen og sejle ud til den smukke natur langs dammen. Vi genoptager tidligere tiders forlystelser med at nyde en sejltur på Haderslev Dam, siger formanden for styregruppen bag projektet, advokat Ole Olesen, Haderslev. 

Til påske næste år anløber en ny dambåd tre nye anløbsbroer på Haderslev Dam.
Til påske næste år anløber en ny dambåd tre nye anløbsbroer på Haderslev Dam.

Det lokale firma Arkil har doneret de tre anløbsbroer i anledningen af firmaets 75 års fødselsdag. Fra dem kan folk stige på og af den nye dambåd, som er ved at blive bygget på værft i Gilleleje. Broerne er placeret ud for restaurant Damende, ved vandrerhjemmet og ud for Bergs Plads.

quote

Vi genoptager tidligere tiders forlystelser med at nyde en sejltur på Haderslev Dam.

Ole Olsen, formand for styregruppen, Haderslev

Dan nye båd bliver el-drevet og er ifølge Ole Olesen total synkefri. Den kan rumme 58 passagerer.

En katastrofe på Haderslev Dam i 1959 knytter sig for evigt til det at sejle på dammen, som er en central del af Haderslev. Dengang druknede 37 mennesker og tyve døde af forbrændinger, da den daværende dambåd brød i brand.

Hør Ole Olesen i klippet øverst i artiklen. 

Tre steder er der opsat nye anløbsbroer på Haderslev Dam.
Tre steder er der opsat nye anløbsbroer på Haderslev Dam.
Foto: Simon Svanes Jensen, TV SYD