Ny efterskole sætter fokus på rollespil

Efterskoler med rollespil som tema er sjældne. Indtil i år har der kun været en i Danmark, men nu er der kommet en mere, og den ligger i Fynshav.

Skolen har ikke mere end knap tre måneder på skolebænken - alligevel betegnes den allerede som en succes:

- Vi havde håbet at få 40 elever det første skoleår, men vi har fået over 50 procent flere. Vi er startet med 65 elever, så det er jo helt fantastisk, lyder det fra skolens forstander Mathias Granum.

Skolen er da heller ikke helt almindelig. Undervisningen foregår primært gennem leg og spil, hvor eleverne spiller sig til læren om et bestemt emne. Der er dog også klasseundervisning i fx matematik og tysk, men her foregår undervisningen med de mest moderne computerprogrammer. Forstander Mathias Granum må derfor af og til svare på spørgsmålet: “Men lærer eleverne så nok på Epos?”:

Aftenens indslag fra Epos.

 

- Og til det kan vi kun sige: Ja! Vi skal også være gode til matematik, tysk, dansk, historie, fysik osv., fordi det er fedt at være god til noget, og fordi det tværfaglige bare bliver meget sjovere, når man har styr på det faglige, siger forstander Mathias Granum.

Tag med til Epos
Programmet Naboer besøger efterskolen i dag i en direkte udsendelse kl. 15. Programmet genudsendes kl. 19.55 og 22.40 på TV SYD+. Læs mere på www.tvsyd.dk/naboer