Ny Europa-premiere i Fredericia

Fredericia Teater har igen premiere på en musical, som for første gang spilles udenfor USA. Og til premieren på torsdag får teatret fint besøg fra Broadway.

Det er de to ophavsmænd til musicalen med den underlige titel: [title of show], som kommer til premieren.

De to prisvindende herrer, Jeff Bowen og Hunter Bell, henholdsvis komponist og manuskriptforfatter, der oprindeligt skabte musicalen, kommer som spændte gæster for at overvære premieren.

Fra New York til Fredericia

Forestillingen er en musical, der handler om at skabe en musical. Den handler faktisk om de to Broadway-instruktørers arbejde med at skabe forestilling.

- Musicalen handler om sin egen tilblivelse, laden og gøren. Mens det sker. Nu er nu. I hvert fald det meste af tiden?Det er en kærlighedserklæring til musicalgenren, fastslår teaterdirektør Søren Møller.

Musicalen instrueres af den erfarne amerikanske instruktør Victoria Bussert. Hun har en helt specielt indgang til forestillingen, da hun kender det oprindelige ensemble. Om arbejdet på Fredericia Teater med blandt andre skuespillerne Maria Skuladottir, Bjørg Gamst, Lars Mølsted og Thomas Jensen, teatrets faste ensemble, fortæller Victoria Bussert:

- Det har været en forrygende oplevelse at få bearbejdet [titel af show] fra New York til København, hvilket betyder, at vi har tilladt os at tilføje mange morsomme danske referencer. At arbejde på et show med fem venner, der faktisk spiller fem venner, er en vidunderlig oplevelse. Det bringer så stor respekt, tillid og hjerte til denne sjove og rørende musical.

Musikken står Thomas Møller for. Han er både kapelmester og orkester, da det er et minimalistisk set up med altså blot en enkelt musiker.