Ny formand vil rydde op i Ewii

Jørn Limann ser det som sin vigtigste opgave som formand for Ewii at rydde op i selskabet efter massiv kritik.

Forsyningsvirksomheden i Trekantområdet Ewii var i forsommeren igennem et længere skandaleforløb med overforbrug, fyring af direktør Knud Steen Larsen og en afgået formand Steen Dahlstrøm, borgmester i Middelfart.

Nu har bestyrelsen overraskende samlet sig om at indstille Jørn Limann fra Fredericia som ny formand inden repræsentantskabsmødet i næste uge. Han kommer straks på noget af en oprydningsopgave.

- Der har været både hele og halve usandheder, der der har været berettigede kritikpunkter. Det tager vi fat i, siger Jørn Limann i et liveinterview med TV SYD. (se video øverst i artiklen)

- Jeg tror, at jeg er den rigtige formand. I første omgang skal vi have bragt selskabets renommé på ret køl igen, siger han i interviewet.

Selskabet er gennem de senere år kritiseret for udenomsprojekter som stadionsponsorater på Fyn, udvikling af brudekjoler og andre udgifter, som ikke har haft med kerneforretningen at gøre – nemlig at levere varme, el og vand til forbrugerne.

Jørn Limann betragter sig selv som en overgangsfigur, når han på tirsdag vælges som ny bestyrelsesformand. Han regner med, at repræsentantskabet og bestyrelsen om halvandet år vælger hans afløser.

Ewii