TV der bevæger dig

Ny ghetto-liste på vej

02:50

1 af 2

Regeringen, Liberal Alliance og De Konservative er mandag nået til enighed om en ghetto-aftale. Det betyder, at Munkebo i Kolding ryger ud af listen, mens Løget By i Vejle kommer ind.

Følgende boligområder forbliver på listen:

Nørager og, Søstjernevej i Sønderborg, Stengårdsvej-kvarteret og Kvaglund i Esbjerg, Korskærparken i Fredericia, Sundparken i Horsens, Skovparken-Skovvejen i Kolding og Finlandsparken i Vejle.

Med aftalen udvides antallet af kriterier fra de hidtidige tre til fem.

Se mere i TV SYD Nyheder kl. 19.30

Når et boligområde har mere end 1.000 beboere og opfylder tre af de fem kriterier, får det status som særligt udsat, alment boligområde:

* Andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse overstiger 40 procent. (gennemsnit for de seneste to år).

* Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 procent.

* Antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer overstiger 2,70 procent af beboere på 18 år og derover (gennemsnit for de seneste to år).

* Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse (inkl. uoplyst uddannelse), overstiger 50 procent af samtlige beboere i samme aldersgruppe.

* Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området eksklusive uddannelsessøgende er mindre end 55 procent af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

Dømte

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), siger, at ghetto-listen skal bruges til at lokalisere de boligområder, hvor der skal gøres en særlig social indsats.

Formand for boligforeningen AAB i Vejle, Hans Helge Andersen, der omfatter Løget By, siger, at den endelige liste kan ændre sig, når lovforslaget kommer til behandling i Folketinget til efteråret.

Han er utilfreds med, at dømte indgår i kriterierne.

- De dømte har typisk udstået deres straf, og vi medvirker til at udsluse dem i samfundet. Det er mærkeligt, at det skal tælle negativt at løse en sådan vigtig opgave, understreger han.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden