Ny grænse-banegård er på vej

En analyse peger på Flensborg-forstaden Weiche lige syd for den dansk-tyske grænse som hjemsted for en ny international banegård for persontrafikken mellem Tyskland og Danmark.

Bystyret i Flensborg har netop afsluttet en omfattende analyse af mulighederne for at optimere jernbanetrafikken  ved at anlægge en ny international banegård tæt på den dansk-tyske grænse.

 

Den nye banegård skal forkorte rejsetiden mellem Aarhus og Hamborg.

I dag skal alle tog på den nord-sydgående linje ind til banegården i Flensborg. Det er en omvej, der tager tid. Hvis banegården placeres længere mod vest, og den nord-sydgående linje dermed rettes ud, kan rejsetiden forkortes væsentligt.

Analysen har undersøgt fem placeringer for den nye internationale banegård. Og den peger på Flensborg-forstaden Weiche som den bedste placering.

Weiche ligger kun få kilometer syd for grænsen tæt på motorvej A7, som på den danske side bliver til E45.

Ved Weiche er det også muligt at opføre et parkeringsanlæg, en såkaldt ”park’n ride”, hvor man kan parkere sin bil, mens man tager toget på ferie eller forretningsrejse i Europa – og det samme kan tyskere og andre europæere gøre den anden vej.

 

Thomas Andresen, Borgmester, Aabenraa, Venstre

 

- I Aabenraa Kommune er vi meget glade for, at Flensborg By har taget initiativet til denne analyse. Og jeg synes, at Weiche er et godt valg, fordi rejsetiden mellem Aarhus og Hamborg kan blive forkortet væsentligt, og fordi det er nemt at køre dertil for os. Det er ikke alene et stort plus for togpassagerer. En ny banegård og de muligheder, der følger med, er også med til at styrke et sammenhængende arbejdsmarked i den dansk-tyske region, siger Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) om planerne.

Aabenraa Kommune og Region Syddanmark har bidraget økonomisk til analysen.