Ny havnepromenade åbnes med fest

Esbjergs bestræbelser på at binde by og havn bedre sammen kommer nu et skridt nærmere. Havnepromenaden, der er en del af projekt Landgangen, bliver nu indviet.

Den nye havnepromenade bliver det første, som esbjergenserne og andre gæster møder, når de bevæger sig fra midtbyen og ned mod havnen.

Promenaden er støbt i beton, og på den ene side er der en række udsigtspunkter, hvor det er muligt at stoppe op.

Samtidig med at havnepromenaden bliver åbnet, bliver der også åbnet for den del af Landgangen, der går over til og rundt om Havneadministrationen.

Den officielle åbning sker onsdag den 9. august kl. 14 på pladsen foran Musikhuset Esbjerg.

Efter planen skal hele det færdige projekt indvies næste år, hvor Esbjerg fejrer Havn og By 150 år.

Fakta om projektet

Bag projektet står Realdania, Udviklingsselskabet Esbjerg Dokhavn A/S, Esbjerg Havn og Esbjerg Kommune. Alle var repræsenteret i den dommerkomite, som valgte vinderprojektet, der nu er realiseret for størstedelen.
 
Projektet består af Landgangen og Havnepromenaden. Landgangen er udformet som en trægren af cortenstål, der strækker sig fra byen hen over Kleven og helt ned på havnen. Landgangens usædvanlige form resulterer i mange overraskende vinkler og kurver, der giver en række fine opholdspladser, stiforløb og udsigtspunkter.
 
Den brændte, orangebrune farve fra cortenstålet betyder, at Landgangen føjer sig naturligt ind i Klevens og Byparkens landskabelige billede. Og stålets råhed knytter forbindelse til havnens industrihistorie og byens urbane liv.
 
Havnepromenaden løber langs Havnegade. Mens Landgangen er bygget i stål, er Havnepromenaden støbt i beton. Lige efter sommer stiller kommunen bl.a. bænke og informationstavler op langs Havnepromenaden.