Ny hjemmeside skal forebygge mistrivsel blandt unge

Torsdag gik hjemmesiden Mindhelper.dk i luften. Den skal hjælpe børn og unge med at få hjælp ved tidlige psykiske vanskeligheder.

Hver femte unge har alvorlige tegn på stress og mistrivsel. Det viser tal fra Socialforskningsinstituttet.

Tallet er stigende. Så nu vil psykiatrien i Region Syddanmark sammen med en række andre partnere være med til at forebygge unges mistrivsel.

Værktøjet er hjemmesiden mindhelper.dk. Her kan børn og unge få hjælp inden det udvikler sig til alvorlige psykiske problemer.

quote

Mindhelper kan hjælpe nogle unge, som måske ikke selv har erkendt, at deres problem har været alvorligt.

Camilla Bechsgaard, psykolog og projektmedarbejder, Mindhelper.dk

Katarina Dige er en af de mange unge, der har oplevet stress og mistrivsel. Hun droppede ud af gymnasiet og endte på en læreplads, som hun følte udnyttede hende

- Jeg sov dårligt. Tankerne kørte rundt i hovedet, og jeg var ked af det. Jeg græd lidt oftere end jeg plejer. Det ødelagde mig. Jeg var rigtig stresset og var nede i en periode, siger Katarina Dige til TV SYD.

Det er den slags mistrivsel blandt unge mennesker, som den nylancerede hjemmeside mindhelper.dk skal forebygge.

På mindhelper.dk kan unge stille spørgsmål og få hjælp.
På mindhelper.dk kan unge stille spørgsmål og få hjælp.

- Mindhelper kan hjælpe nogle unge, som måske ikke selv har erkendt, at deres problem har været alvorligt, forklarer Camilla Bechsgaard, der er psykolog og projektmedarbejder på Mindhelper.dk.

Hjemmesiden, der er lavet i samarbejde med 250 unge mennesker, gik i luften torsdag. Det blev også markeret på skoler i Svendborg og Odense.

Derfor er håbet at unge vil bruge siden flittigt. Du kan læse meget mere på mindhelper.dk.