TV der bevæger dig

Ny kritik af iværksætter fra Billum

Den unge iværksætter Søren Bælum fra Billum ved Varde får nu igen voldsom kritik af sin forretningsmoral. Det skriver metroXpress

Den unge luksus-iværksætter Søren Bælum har ikke blot store problemer med at overholde markedsføringsloven på sin webshop Deluxlife.dk, hvor han - indtil metroxpress i tirsdags afslørede det - solgte luksus-spiritus med stærkt vildledende førpriser.

Han sælger også kinesiske kopier af Legos 'Star Wars'-figurer på sin webshop Digo.dk / Digo ApS, som han stiftede i juni sidste år. Det afslører metroXpress i dag fredag.

Lego fører løbende sager verden over for at beskytte sine patenter og sit varemærke, og sagen kan være ganske alvorlig for den unge iværksætter, påpeger professor i ophavsret Morten Rosenmeier, Københavns Universitet.

- Der kan både være tale om varemærkekrænkelse og brud på opretshavs- og markedsføringsloven. Det er noget, man skal passe på med. Man får ørerne i maskinen, også selv om man er ung, siger han til avisen.

Lego oplyser, at man er opmærksom på den kinesiske kopist og altid 'reagerer' over for sælgere af kopi-produkter for at beskytte Legos varemærke og forbrugerne mod kopier.

- Det gør vi på alle niveauer. Det kan være ved at gå rettens vej eller ved at rette henvendelse til en sælger med henblik på at få denne til at indstille salget, siger kommunikationschef i Lego Charlotte Simonsen.

Søren Bælum, der markedsfører sit firma med mottoet "Arrogance med stil", skriver i en e-mail til metroXpress, at Lego-kopierne bliver taget af Digo.dk øjeblikkeligt:

"Jeg sidder personligt ikke med Digo.dk til daglig, men fungerer som en slags investor og har ikke været nok opmærksom."

Søren Bælum står i cvr-registreret anført som stifter og ansvarlig direktør for Digo Aps.

Den 20-årige Søren Bælum har fået stor opmærksom på grund af sin unge alder og sin forretning, der bygger på salg af luksusvarer.
Han blev i december kåret til Ivæksts iværksætterpris Årets Unge Håb. En række aviser og magasiner som Berlingske, BT, Euroman - og metroXpress - har skrevet positive portrætter af iværksætterkometen, der sælger champagne og luksus-spiritus for millioner på sin webshop Deluxlife.dk.

Læs mere om Bælum i metroexpress her:

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden