TV der bevæger dig

Ny litauisk tyvebande afsløret

02:47

Et politipatrulje stoppede en bil med litauiske mænd i Varde.

1 af 2

En koordineret aktion mellem to politikredse har afsløret flere litauiske tyvebander. To mænd er varetægtsfængslet i fire uger efter en anholdelse i Varde.

- Vi har rigtig mange udenlandske tyvebander i landet netop nu, og de er meget mobile, siger vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard, Midt- og Vestjyllands Politi til TV SYD. Her i Holstebro har vi ligefrem nedsat en særlig gruppe, der jagter de mobile tyvebander - og vi har et tæt samarbejde med UKA (Udlændinge Kontrol Afdelingen) i Padborg.

Tæt samarbejde

Det tætte samarbejde førte onsdag aften til, at en bil med to mænd blev stoppet i Varde. De to mænd kunne sætte i forbindelse med flere indbrud.

Der var tyvekoster, som de var i færd med at skulle sende ud af landet. Bl.a. sølvtøj, bærbare computere og fotoudstyr.

Anholdelsen førte til en ransagning af et sommerhus ved Bjerregård Strand lige syd for Hvide Sande. Her traf politiet i nat yderligere tre litauere. De er tilsyneladende kommet ind i landet for kort tid siden.

De tre mænd blev også fremstillet i et grundlovsforhør, men blev løsladt.

- Vi har ikke nok på den til hverken at sigte eller kræve dem fængslet, siger Michael Kjeldgaard til TV SYD.

Flere uger

De to fængslede litauer har en broget forhistorien i landet. De har arbejdet i flere uger i Danmark.

Den ene af de fængslet blev således anholdt i et hus i Houstrup ved Nr. Nebel for to uger siden sammen med tre andre mænd.

Af de fire anholdte blev to fængslet. De var allerede i sommer anholdt på fersk gerning under villaindbrud. En af de fire havde også forbud mod at rejse ind i Danmark, men var kommet ind med falsk identitet.

To af de fire blev dengang løsladt. Men friheden varede kun fem dage for den ene af de to. Så blev han taget på fersk gerning under et indbrud i et sommerhus. Og han havde tyvekoster fra et andet indbrud på sig.

Flere sager

Den pågældende tyv blev også fængslet. Og så er der kun den fjerde mand fra Nr. Nebel tilbage. Og han var den ene af de to, som i nat blev stoppet i Varde.

Midt- og Vestjyllands Politi har tidligere haft flere sager med litauere, som har huseret i store dele af Jylland.

Stoppet med racercykler

Onsdag blev to litauere stoppet fem kilometer syd for grænsen på begæring af politiet i Holstebro. De forsøgte at køre 23 kostbare racercykler ud af Danmark.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden