Ny lukkelov lukker brugs i Barrit

Lukkeloven har krævet sit første offer. DagliBrugsen i Barrit ved Juelsminde er gået konkurs og lukker helt om to uger.

Bestyrelsen i den selvejende brugsforening har besluttet at erklære butikken konkurs. De erkender, at deres forretning ikke har kunnet klare konkurrencen fra de større byers vare-udvalg - og de øgede åbningstider.

Svær beslutning

? Det var en rigtig svær beslutning, men vi kunne ikke fortsætte, som tingene har udviklet sig, siger formanden for brugsens bestyrelse, Søren Sølvhøj, til Horsens Folkeblad.

Omsætningen er faldet med 25 pct. siden den nye lukkelov blev indført i oktober.

- Vores søndage har tidligere været gode, men søndagsomsætningen er nærmest blevet halveret, siger Søren Sølvhøj.

Svigtet

DagliBrugsen i Barrit havde midt i januar et underskud på 20.000 kr. - og bestyrelsen kunne se, at budgettet for 2013 slet ikke kan holde, hvis tendensen fortsætter. Derfor ville forretningen kun kunne fortsætte, hvis bestyrelsen personligt ville stille en garanti på flere hundrede tusinde kroner. Og det ønskede bestyrelsen ikke.

Søren Sølvhøj siger til Horsens Folkeblad, at lokalbefolkningen har svigtet brugsforeningen, som ellers er den sidste dagligvarebutik i Barrit.

DagliBrugsen i Barrit har tre ansatte. Den stod foran at holde 100 år jubilæum. Nu bliver butikken i stedet afviklet. Der er ophørsudsalg frem tl 9. februar - og borgerne vil kunne købe frisk mælk og brød indtil lukningen.