Ny sag om journal-rod

To gange på tre uger oplevede en kvinde fra Grindsted, at der var noget helt galt i hendes sygejournaler. Men hun kan ikke få fjernet de fejlagtige oplysninger.

Pernille Aagaard Gjerlevsen opdagede en række fejl i sine oplysninger i forbindelse med en opfølgningsplan fra Jobcentret i Billund Kommune.

Bl.a stod der i papirerne, at hun havde taget hjertemagnyl, men hun har aldrig haft problemer med blodtrykket.

Fedmeoperation

Lidt længere nede i teksten henvises der til sukkersyge og en fedmeoperation:

- Jeg har aldrig haft sukkersyge og heller ikke fået en fedmeoperation - så jeg aner ikke, hvordan det kan ende i mine papirer, siger hun til TV SYD.

Social fobi

Og fejlene fortsætter: Med forkerte oplysninger om, at hun får kolestorolsænkende medicin, at hun vil være socialrådgiver og har en social fobi.

- Jamen, jeg har en depression. Det er derfor, at jeg blev sygemeldt i sin tid. Men det har stadig ikke noget med mig at gøre. Jeg har aldrig fået at vide, at jeg skulle have en social fobi...

Kendte til fejl

Billund Kommune er klar over, at der er fejl i oplysningerne. Det er noteret i de kommunale papirer.

Da Pernille henvender sig til jobcentret, får hun at vide, at fejlene IKKE kan slettes:

- Det burde være sådan, at det kunne slettes på en eller anden måde. Sådan, at hvis der er nogen, der beder om mine papirer, så ryger det ikke med.

Må ikke slettes

Reglerne siger, at der aldrig kan slettes i journalerne - heller ikke, hvis det er forkerte oplysinger - eller oplysninger fra andre patienter. Så Pernille Aagaard Gjerlevsen frygter, at oplysninger skal forfølge hende resten af livet.

- Det er fint nok, at de ikke kan slette alle oplydninger i journaler. Men så burde de i samråd med borgeren kunne sætte et stort, fedt kryds over oplysningerne, så de ikke bliver sendt med ud til forsikringer og lignende, siger hun til TV SYD.