Ny skolechef åbner sin kalender

Nyansat skolechef i Horsens Kommune har afsat en dag om ugen til at lederne på kommunens skoler kan booke en tid i hans kalender.

Den nyansatte chef for skoleområdet i Horsens Kommune, Flemming Skaarup, vil være absolut tilgængelig for lederne på kommunens skoler.  De  kan frit vælge, om de vil booke en mødetid med ham i hans kalender. Formålet er at komme i dialog med skolerne og få en professionel snak om indsatser og resultater ud fra devisen ”Det handler om børnene”, siger Skaarup.

- Jeg kan blive booket frivilligt, men jeg har også selv adgang til at booke mig ind hos en skoleleder, der for eksempel arbejder med særligt store udfordringer, fortæller han.

Bookingtiderne er som udgangspunkt indført for at hjælpe, støtte og vejlede skolelederne i deres arbejde, men det er også vigtigt at understrege, at initiativet skal være med til at sikre kvalitet i undervisningen og understøtte skolerne i at nå det fælles mål: at alle børn lærer mere og trives bedre.

- I skoleverdenen har man været vant til at gå vejen selv. Men en vigtig del af reformen – ”Folkeskolen i Horsens: Fælles læring – stærkere resultater” - er at gå tæt på praksis og gøre tingene sammen. Det tager tid at ændre sådan en kultur, men vi er i fuld gang med det, siger han.