Ny trafikaftale sender millioner til Esbjerg

Forligspartierne bag Bedre og billigere kollektiv trafik præsenterer i dag aftale hvor der er afsat 31 millioner kroner til Esbjerg Nærbane projekt.

Et mangeårigt vestjysk ønske om en nærbane der skal forbinde Esbjerg, Varde, Nr. Nebel, Ribe og Bramming ser nu ud til at blive en realitet.

Regeringen, Dansk Folkeparti , SF og Enhedslisten er blevet enige om at fordele lidt over 1 milliard til 17 forskellige projekter, der skal forbedre den kollektive trafik. Her er der altså fundet 26 millioner til en ny togstation i Esbjerg Øst, samt 5 millioner der skal igangsætte projektet med en nærbane i området.

Formanden for Esbjerg Kommunes Teknik og Byggeudvalg, Anders Kronborg siger i dag til TV SYD.

"Vi har arbejdet rigtig hårdt for at påvirke forligspartierne, og det er utrolig glædeligt, at der er blevet lyttet til de mange fordele en nærbane vil have for de rejsende. Det er en god dag for den offentlige transport i Esbjerg Kommune".

Den nye aftale sender også 8 millioner kroner til kombiterminalen i Padborg. Pengene de skal bruges til at styrke bestræbelserne på at få mere gods på jernbanen.