Ny trafikapp skal redde liv

To unge iværksættere fra Grindsted vil højne trafiksikkerheden. De har udviklet en app, der læser beskeder op fra mobilen, mens du kører bil.

I en tredjedel af alle trafikulykker er uopmærksomhed en afgørende faktor. I langt de fleste tilfælde er det noget, der foregår i bilen, som distraherer os. For eksempel når vi får en besked eller notifikation på mobilen.

Mange kan blive nysgerrige for at se, hvad der sker på mobilen. Et kort øjebliks uopmærksomhed kan være meget farligt, når man kører bil.

Nu har Jessie Chatham Spencer og Casper Højrup Hansen fra Grindsted udviklet appen ”NotifyMe”, som gør, at du slet ikke behøver at kigge på eller række ud efter din mobil. Den kan nemlig læse dine beskeder op, mens du kører.

quote

Vi vil forsøge at bringe antallet af ulykker ned.

Casper Højrup Hansen, udvikler af "Notify Me"

-Man kan sætte app’en til via bluetooth i bilen eller bruge mobilens højttaler, og så kan den læse SMS’er og beskeder fra Messenger op, mens man kører bil. Den læser op fra de apps, som du har bedt den om, siger Casper Højrup Hansen.

På den måde får man sine beskeder, mens man holder øjnene på vejen. 

Vil højne trafiksikkerheden
Ideen kom, da Chatham Spencer arbejdede som postbud og kørte rundt. Fyrene blev enige om, at app’en kunne være med til at redde liv i trafikken.

-Jeg tror, at vi alle sammen har set bilister, når vi er ude at køre, der kigger op og ned fra telefonen og er uopmærksomme, siger Casper Højrup.

-Vi vil forsøge at løse problemstillingen med, at man bruger mobiltelefonen under kørslen. Det er vores hovedprioritet. Vi vil forsøge at bringe antallet af ulykker ned, siger han.

App’en kom ud den 15. februar. Indtil videre er den kun udviklet til Android, men de to iværksættere vil se på muligheden for at udvikle den til iPhone.