Ny trend: Mal en sten, smid den i naturen og gør andre glade

Det er blevet lidt af en trend at male sten og efterlade dem, hvor andre kan finde dem, så de bliver i godt humør.

Næste gang du går en tur i skoven eller i dit lokalområde, så opdager du måske en lille, malet sten. Den er netop lagt der, for at gøre dig glad.

Jeg begyndte med at male nogle små sten til min køkkenhave, og så greb det om sig.

En ny trend spreder sig netop nu. Den går ud på, at male på sten, for derefter at efterlade dem i naturen for at gøre andre mennesker glade.

En af malerne er Ann Sophie Lund Hansen fra Kolding.

- Jeg begyndte med at male nogle små sten til min køkkenhave, og så greb det om sig, fortæller Ann Sophie Lund Hansen til TV SYD.

Hun synes at de små sten skaber glæde på en nem måde.

- Jeg synes, at det er uoverskueligt at male på et lærred, fordi det er så stort. Med en lille sten er man hurtigere færdig. Jeg gør det, for at bringe lidt glæde til andre.

Stenene bliver lagt i naturen, så andre skal finde dem.

- Jeg så en anden person tabe en sten, som man kalder det. Jeg blev bidt af idéen om at male en sten, som en fremmed finder. Så nu maler jeg sten, der kun er til det formål, uddyber Ann Sophie Lund Hansen.

Der er nu et helt lille samfund, som maler på sten og taber dem rundt omkring. En af finderne af Ann Sophie Lund Hansens sten er Ulla Vitus Berings søster. Hun fandt frem til Ann Sophie Lund Hansen, fordi der står et såkaldt hashtag (#ansrocks) på bagsiden af stenen. På den måde fandt hun frem til maleren på Instagram.

- Min søster fandt en sten i Kolding. Den synes hun, at jeg skulle have en dag, hvor jeg var lidt ked af det, og vi var ude og gå tur. Siden har stenen ligget på mit skrivebord, hvor jeg bruger rigtig meget tid. Så kigger jeg på den, bliver glad og smiler. Derfor skrev jeg til maleren, at hun gør mig glad hver dag, fortæller Ulla Vitus Bering til TV SYD.

Der findes en række sider på Facebook. Blandt andet kan du læse mere og tilmelde dig de lukkede Facebook-grupper ”Mal på sten” og ”Mal på sten i Fredericia / Trekantområdet