Ny uddannelse gør op med fordom

Efter sommerferien ser uddannelsen til pædagog anderledes ud med tre specialiseringer. Den nye uddannelse gør op med fordommen om, at alle kan blive pædagog.

-Jeg ser store muligheder i den nye uddannelse, hvor fagene bliver udskiftet med moduler, der retter sig mod de kompetencer som fremtidens pædagoger får brug for. Udviklingen af indholdet på modulerne vil ske i tæt samarbejde med praksisfeltet, siger institutchef Kim Larsen.

Med over 2000 studerende er pædagoguddannelsen den største gren af UC Syddanmark. Der uddannes pædagoger i Aabenraa, Esbjerg og Kolding.

Den nye pædagoguddannelse er stadig én uddannelse. Efter første studieår deler den sig i tre specialer: Dagtilbudspædagogik, skole- og fritidspædagogik eller social- og specialpædagogik.

Der bliver flere prøver undervejs ? og der stilles krav til de studerende, og det skal endegyldigt gøre op med fordommen om, at ?alle kan blive pædagog?, skriver UC Syddanmark i en pressemeddelelse.

Den nye pædagoguddannelse leverer svar på tiltale til bl.a. den Rambøll-rapport, der for to år siden kritiserede uddannelsen for at være for teoretisk.

Det ændrer den nye pædagoguddannelse på. Bl.a. med et selvstændigt modul omkring tværprofessionelt arbejde, f.eks. mellem pædagoger, lærere, socialrådgivere og sundhedspersonale. Noget som Kim Larsen har store forventninger til.

De nuværende førsteårsstuderende på pædagoguddannelse overgår til den nye studieordning.