Ny undersøgelse: erhversvlivets optimisme breder sig

Optimismen blandt de syddanske virksomheder bliver stadig tydeligere og har nu bredt sig til næsten alle brancher. Det viser seneste måling af Region Syddanmarks Vækstbarometer. 

45 procent af samtlige virksomheder forventer en større omsætning i tredje kvartal i 2010 i forhold til samme kvartal i 2009. I april 2010 var det 38 procent, der forventede en stigning i omsætningen.

I vækstbarometrets måling fra august 2010 forventer 35 procent af bygge- og anlægssektoren en større omsætning i det kommende kvartal i forhold til året tidligere. Det er en markant ændring fra målingen i april 2010, hvor blot 18 procent af bygge- og anlægsvirksomhederne forventede en større omsætning i det
kommende kvartal.

Ikke alle er optimister

Detailhandlen har til gengæld haft en modsat udvikling, da 49 procent af detailhandelsvirksomhederne i april 2010 forventede større omsætning i det kommende kvartal, mod kun 30 procent af virksomhederne i august 2010.

Især større virksomheder med over 40 ansatte forventer vækst i omsætning.

TV SYD besøger i dag torsdag Jysk Råhusmontage i Vejen og VL Staal i Esbjerg. Begge steder har man ansat folk, fordi fremtiden så småt ser lysere ud.