TV der bevæger dig

Nybagt mor på MRSA-afdeling: -Jeg frygter ikke MRSA

01:58

Den nybagte mor Lisbeth Hansen frygter ikke MRSA, selvom hun ligger på den afdeling, hvor indtil videre syv er blevet smittet med en sjælden variant af MRSA.

Lisbeth Hansen fra Vejle blev mandag mor på den fødeafdeling på Kolding Sygehus, hvor der tirsdag blev identificeret et MRSA-udbrud.

Mandag blev Lisbeth Hansen mor for anden gang. Det skete på Kolding Sygehus’ fødeafdeling. Tirsdag gik MRSA-alarmen så på samme afdeling på samme sygehus.

I alt er fire kvinder og tre børn blevet smittet med en sjælden variant af MRSA, og 250 patienter, der har været indlagt på sygehuset, skal nu undersøges for smitte.

Det bekymrer dog ikke Lisbeth Hansen.  

- MRSA er jo ikke noget, man skal være bange for. Det er jo noget, man bare skal være opmærksom på og sørge for at holde hygiejnen i orden og vaske sine hænder, så man forhindrer smittekilden, fortæller den nybagte mor til TV SYD.

Lisbeth Hansen er blevet podet for MRSA før hun kom på sygehuset, og derfor ved hun, at hun var MRSA-negativ, da hun ankom. Tirsdag formiddag blev hun så på ny podet, og nu venter hun på svar.

- Det, at de laver en podning generelt på afdelingen, synes jeg, er betryggende at vide. Så når jeg bliver sendt hjem, er den forhåbentlig også negativ der, siger Lisbeth Hansen.  

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden