Nyd sommervejret mandag - resten af ugen bliver kølig og våd

Mandag byder på sol og strandvejr med op til 27 graders varme - men frem mod fredag og sankthansaften bliver det køligere og vådt.

Syd- og Sønderjylland kan få op til 27 grader mandag, når disen letter. Men så er sommervarmen slut for denne gang.

- Hvis man er til sol og strandvejr, så er det mandag, man skal skynde sig ud. Resten af ugen bliver mere ustadig og typisk dansk sommervejr, siger Dan Nilsvall, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, til Ritzau.

Men sommerfornemmelserne får allerede i morgen, tirsdag, en ende, når en koldfront passerer landet. 

Det betyder, at temperaturerne falder til mellem 15 og 18 grader. Samtidig bliver det mere blæsende med jævn til hård vind. Men det holder tørt.

Samme vejrbillede gør sig gældende onsdag, der indledes med skyer især i de sydlige dele af landet. Mens det både tirsdag og onsdag vil holde tørt, så forholder det sig anderledes torsdag, hvor der hele dagen vil komme regn eller byger fra sydvest.

Så det kan være fornuftigt at holde sankthans-bålene til fredag aften overdækket fra torsdag, hvis der skal ordentlig blus på.

- Fredag vil der komme nogle byger, men også lidt eller nogen sol ind imellem bygerne. Og så vil temperaturerne igen stige en smule, men vil nok stadig holde sig mellem 15 og 20 grader, siger meteorolog Dan Nilsvall.