Nye beviser i sag om gruppevoldtægt

Vestre Landsret skal vurdere nye beviser i en sag om tre unge mænd, der er dømt for gruppevoldtægt på Fredericia Banegård. De nye beviser vises i aften i TV2s program, Station 2.

De tre unge mænd blev for over et år siden dømt for at havde voldtaget en 15-årig pige på handicaptoilettet på Fredericia Banegård i september 2008. Både i byretten og landsretten nægtede de tre mænd fra Kolding sig skyldige, og i aften i Station 2 fremlægger den ene af de dømtes familie beviser for drengenes uskyld.

Beviserne blev i november forelagt den Den Særlige Klageret, som i en kendelse fastslog, at sagen skal gå om ved Vestre Landsret. Samtidig blev  den 17-årig dømte hovedmand løsladt.

Familie har fundet nye beviser

Det er hans familie, som har samlet de nye beviser, som landsretten skal vurdere. Anklagemyndigheden ønsker stadfæstelse, mens forsvarere mener, at de tre mænd bør frifindes.

- Hvis sagen ender med at mine klienter - som jeg håber og tror - bliver frifundet, har de været udsat for et justitsmord, siger Mette Grith Stage til TV SYD.

Sex for penge til busbillet?

70126

De tre unge mænd blev dømt for at have voldtaget den 15-årige pige.
Ifølge Station 2's oplysninger har pigen forklaret, at hun blev tvunget ind på toilettet drengene. Pigen har fortalt, at hun fik revet sine bukser og trusser af, at hun blev sat op på en håndvask, hvor de to drenge på 15 og 17 år holdt hende fast, mens Sharif Saloni voldtog hende. Ifølge pigen blev hun sandsynligvis filmet med en mobiltelefon. Bagefter sparkede den ene af drengen hendes trusser ud i forhallen.

Drengene har forklaret, at pigen gik med til samlejet for 17 kroner til en busbillet. Pigen endte i stedet med at få 75.000 kroner i erstatning.

Syv pct. af anmeldelser er falske

En undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd fra 2009 viser:
At syv procent af alle voldtægtsanmeldelserne er falske
Som konsekvens af de falske anmeldelser bliver 10 ­ 15 mænd årligt sigtet uberettiget
I ca. halvdelen af anmeldelserne anklager kvinden ikke nogen bestemt gerningsmand - og i mange sager er det ikke kvinden selv der ønsker at anmelde voldtægten.
Sagerne opklares relativt hurtigt ­ oftest fordi kvinden meget hurtigt tilstår, at der er tale om en falsk anmeldelse
Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

Mette Grith Stage forlader Vestre Landsret i Kolding. Her skal hun være forsvarer, når sagen om gruppevoldtægt skal gå om.
Mette Grith Stage forlader Vestre Landsret i Kolding. Her skal hun være forsvarer, når sagen om gruppevoldtægt skal gå om.