Nye hunde til ældrecentre: Følg Louis til hans session

Logrende haler og våde snuder fylder i dag gangene på Plejecenter Kirsebærhaven i Kolding, hvor der er optagelsesprøve for 48 måske kommende besøgshunde til plejecentre.

Louis er mødt op til session. Med sig har han sin ejer Line Pedersen, som håber, at den seksårige hanhund kan komme til at blive en af de nye rekrutter, der skal besøge plejecentre i Region Syddanmark.

En stigende efterspørgsel på besøgshunde til ældrecentre har nemlig fået TrygFonden til at rekruttere nye besøgshunde. Derfor afholder de i dag optagelsesprøve for 48 hunde på Plejecenter Kirsebærhaven i Kolding. 

Line Pedersen håber, at Louis har det, der skal til.

- Han er sådan en kærlig fyr, der har så meget at give af. Jeg kan se, hvordan ældre i vores egen familie har fornøjelse af ham, når han kommer på besøg. Så jeg tænkte, at der måske var andre, der kunne have glæde af ham, siger hun.

Louis er helt rolig, da dyrlæge Pia Andersen mærker på ham, kigger hans bisser og trækker ham i benene. Alle hunde bliver tjekket fra snudespids til halespids - både af en dyrlæge og en adfærdskonsulent. 

- Jeg kigger efter, om vi har at gøre med en sund og robust hund, som kan tåle at komme med ud på besøg, uden at det kan blive ubehageligt for den på nogen måde, siger Pia Andersen, der er dyrlæge på Skovshoved Dyreklinik. 

quote

Jeg kan se, hvordan ældre i vores egen familie har fornøjelse af ham, når han kommer på besøg. 

Line Pedersen, ejer af Louis

Hunden skal kunne tåle at blive løftet og klappet, så hvis den har ondt i ryggen, ørerne, leddene eller har andre skavanker, kan et besøg på plejehjemmet være en træls oplevelse for hunden, forklarer hun. 

Louis blev i 2015 opereret for en diskusprolaps i ryggen, og derfor har han et lidt ustabilt bagparti. Så desværre mener dyrlægen ikke, at han er helt klar til at blive besøgshund.

- Han kan ikke helt styre sine bagben, så der kan være risiko for, at han glider rundt på de glatte gulve, der er i plejecentrene. Hans genoptræning skal fortsætte i lidt længere tid, og så vurderer vi igen, om han er klar til at komme med, siger Pia Andersen.

Seksårige Louis tager det helt roligt, mens dyrlægen undersøger ham.