Nye Kvium-værker i Horsens

En udstilling af akvareller, pasteller og gouacher i blide farvetoner af Michael Kvium åbner snart i Horsens.

Akvareller, pasteller og gouacher i blide farvetoner er normalt ikke det, de fleste forbinder med Michael Kvium. Hans udstilling Freestyle Tales byder imidlertid på massevis af netop dét og er dermed et møde med en ny Kvium, der fortsat kredser om grimheden, døden og forgængeligheden ? men uden de monumentale malerier i dystre farver og claire obscure-lyssætning, som i sin tid var med til at slå hans navn fast på den danske og internationale kunstscene.

Freestyle Tales byder på mere end 150 arbejder på papir, og de er alle skabt specielt til udstillingen. Som titlen antyder, er værkerne skabt ud fra kunstnerens spontane indfald ? og udstillingen er dermed en mulighed for at komme tættere på de tankeprocesser, der ligger til grund for Kviums dystre univers.

Freestyle Tales åbner på Horsens Kunstmuseum lørdag den 10.marts kl. 14. Efter udstillingsperioden her rejser den videre til Horst-Janssen-Museum i Tyskland. Udstillingen har tidligere været vist på Kastrupgaardsamlingen og Færøernes Kunstmuseum.