Nye motorvejsafkørsel til både Kolding og Horsens

Både Horsens og Kolding får en ny motorvejsafkørsel som en del af onsdagens trafikaftale.

Om nogle år vil Horsens have fire afkørsler ved motorvej E 45, mens Kolding når op på fem.

Horsens Kommune har fået 33 millioner kroner fra en statslig pulje til at etablere en fjerde motorvejsafkørsel ved Hatting.

Kommunen skal selv lægge 60-65 mio. kr. på bordet for at realisere projektet, og den opgave er kommunen klar til at løfte.

- Det er en sag, der er rejst for et stykke tid siden af Hans Bang-Hansen (V) og Jan Trøjborg (S), og med et godt og seriøst tværpolitisk arbejde mellem byrådet og de lokale folketingsmedlemmer er vi kommet i mål. Det er jeg meget tilfreds med, siger borgmester Peter Sørensen (S) til Horsens Folkeblad.

Kun få af mange ansøgninger er blevet tilgodeset i puljen på 151 mio. kr., og Hatting-afkørslen er den dyreste af de ansøgninger, der er gået igennem, mens Kolding får 30 millioner kroner til en ny afkørsel ved Ødisvej mellem den nuværende Kolding Syd og Christiansfeld-afkørslen.

 

Fakta om nye E 45-afkørsler:

  •  E45 Sønderjyske Motorvej - Etablering af nyt tilslutningsanlæg ved Ødisvej i samarbejde med Kolding Kommune (29,6 mio. kr.)
  •  E45 Østjyske Motorvej - Etablering af nyt tilslutningsanlæg mellem Horsens V og Horsens S, Hatting, i samarbejde med Horsens Kommune (33,0 mio. kr.)
  • Projekterne gennemføres af Vejdirektoratet i samarbejde med de lokale kommuner, som medfinansierer de pågældende projekter.