Nye planer placerer kæmpe vindmøllepark i Tønder og Esbjerg

SydEnergi og Vattenfall har planer om at bygge Danmarks største vindmøllepark på land. Vindmøllerne skal ligge i Tønder og Esbjerg.

54 nye vindmøller er, hvad SydEnergi og Vattenfall har planer om i området omkring kommunegrænsen mellem Esbjerg og Tønder ved Rejsby Å. Vindmøllerne skal være i maksimal højde, hvilket vil sige, at de i alt når op på 150 meter totalhøjde. Bliver planerne om møllerne til en realitet, så bliver vindmølleparken landets største på land, og den kommer til at krydse kommunegrænsen mellem Tønder og Esbjerg Kommune.

Skal vindmølleparken blive en realitet, så skal en lang række ejendomme dog opkøbes. Omkring 30 ejendomme kommer nemlig til at ligge tættere end 600 meter på vindemøllerne, og de huse skal derfor opkøbes. Vattenfall og SydEnergi er dog allerede i gang med at opkøbe boliger.

Derudover er Vattenfall klar med et tilbud til det lokale samfund. De tilbyder et medejerskab på 33 procent, i stedet for de 20 procent loven foreskriver. Esbjerg og Tønder Kommune kan tjene adskillige millioner igennem ”Grøn Ordning”, hvor kommunerne modtager op til 290.000 kroner pr. vindmølle, og så tilbyder Vattenfall 15.000 kr. pr. år pr. mølle til det lokale foreningsliv.

Du kan se vindmølleplanerne her:

Her er Vattenfalls vindmølleplaner i Tønder og Esbjerg.
Her er Vattenfalls vindmølleplaner i Tønder og Esbjerg.