TV der bevæger dig

Nye by-skilte på gammel dansk

02:39

Jørn Pedersen ved det første "område"-skilt ved indkørslen til Kolding.

1 af 2

Mens de i Sønderjylland diskuterer byskilte på dansk og tysk, har Trekant-området indført en ny type skilte ? på gammel dansk. De nye skilte byder velkommen til trekantomaadet ? med dobbelt-a.

Trekantområdet består af seks kommuner: Billund, Fredericia, Middelfart, Kolding, Vejle og Vejen. De første er sat op i Kolding, og det er planen, at der skal sættes skilte op i alle kommuner.

- Vi kan se, at rigtig mange af vores borgere ser trekantsområdet under et, siger borgmester Jørn Pedersen, Kolding, som er formand for kommune-samarbejdet. Der er mange der pendler mellem byerne, fordi vi sammen har et stort og aktivt erhvervsliv. Derfor ser mange udefra og os selv i de seks kommuner som en samlet styrke. Det vil vi også gerne markere, når man kører ind i området.

Trekantområdet tilbyder 850.000 arbejdspladser inden for en times kørsel. Og området har faktisk flere produktions-jobs end København, Aarhus og Odense tilsammen.

Og i deres pressemeddelelse gør de opmærksom på, at området byder på flere end 280 caféer, 26 biografsale og mere end 300 spisesteder. Plus en samlet gågade på 5 kilometer, tre store indkøbscentre og mere end 1.500 specialbutikker.

De ny ?område?-skilte kan måske på et område starte en debat: Trekantområdet står med dobbelt-a, trekantomraadet, selv om bolle-å?et har været indført siden retskrivnings-reformen i 1948?

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden