Nye strande skyder frem

Der anlægges flere nye strande i Syd- og Sønderjylland. Et af stederne er Fredericia, hvor der er afsat hele 7,5 millioner til projektet, der også indebærer kystsikring.

I år er der alternative muligheder til de traditionelle stranddestinationer. Flere steder i Syd- og Søndejylland skyder både nye og forbedrede strandområder nemlig frem.

På Østerstrand i Fredericia har man slået to fluer med et smæk.

quote

For to måneder siden kunne vi ikke stå her. Men i sidste uge sandfodrede vi stranden med 20.000 kubikmeter sand. Både for at gøre stranden bredere og sikre kysten

Johan Brunbjerg, entrepriseleder, Per Aarsleff

- For to måneder siden kunne vi ikke stå her. Men i sidste uge sandfodrede vi stranden med 20.000 kubikmeter sand. Både for at gøre stranden bredere og sikre kysten, siger Johan Brunberg, Entepriseleder hos Per Aarsleff, til TV SYD.

I forbindelse med projektet bliver der også bygget en cirkelbro med for ophold, tre andre broer langs stranden og en såkaldt badesnegl, der gør det sikkert for blinde og svagtseende at komme en tur i bølgen blå. Der er afsat 7,5 millioner kroner til hele projektet.

I Kolding åbner 'River Beach' officielt i forbindelse med Design Week Kolding d. 29. maj. Projektet er kommet på benene på initiativ fra Erhvervsgruppen Kolding i samarbejde med kaffe- og madbaren Tobbers, der weekenden inviterede til arbejdsdag, hvor flere frivillige mødte op for at hjælpe. "Stranden" ligger ved åen i Kolding ved siden af Falck-stationen og overfor universitetet.

Ved Ring Sø i Brædstrup er der anlagt en ny 50 meter lang badestrand. Udover sandstrand er der også opført et toilethus og en 42 meter lang U-formet badebro er på vej. Projektet er en del af budgetaftalen i Horsens Kommunes byråd, der skal støtte udviklingen og fællesskabet i små og mellemstore byer. I alt er der brugt 270.000 kommunale kroner på projektet.

I Horsens gør man Langelinie mere attraktiv for badegæster. Sten og murbrokker fjernes og bliver erstattet af et halvt meter dybt lag strandsand. Forbedringerne, der er vedtaget i byrådet, koster omtrent 600.000 kroner.