Nye uddannelser på vej til Fredericia og Hedensted

Regeringen opretter ti nye uddannelsesstationer rundt om i Danmark. Blandt andet i Fredericia og Hedensted.

Ti byer får nu såkaldte uddannelsesstationer, hvor man kan tage dele af sin uddannelse. Det meddeler Sophie Løhde (V), minister for offentlig innovation til DR Nyheder.

Uddannelsesstationer er små lokalafdelinger af eksisterende uddannelser i områder, hvor der er en efterspørgsel efter arbejdskraft inden for forskellige konkrete felter.

I Fredericia og i Hedensted oprettes der afdelinger for uddannelsen til automationsteknolog. En uddannelse, hvor de studerende lærer at lave robotter og automatiske anlæg. Uddannelserne ligger i dag som en del af erhvervsakademierne i henholdsvis Odense og Randers. 

- Uddannelserne skal tættere på de unge og tættere på, hvor virksomhederne ligger. Det bidrager til lokal vækst og udvikling, lyder det til aften fra ministeren på Twitter.

Ifølge DR Nyheder bliver mellem 500 og 1.000 nye uddannelsespladser fordelt rundt i landet, når regeringen i morgen afholder pressemøde i Statsministeriet klokken 13.00. Her bliver det også annonceret, hvilke statslige arbejdspladser, der skal flyttes fra hovedstadsområdet til den øvrige del af landet.  

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.