TV der bevæger dig

Nye vådområder skal fjerne kvælstof

I alt 17 vådområder får tilskud i Syd- og Sønderjylland. Tre af dem får tilskud til anlæg og gennemførelse. 17 projekter får tilskud til projektering og planlægning. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet

Der er afsat 187 mio. kroner i tilskud til 39 nye vådområdeprojekter. De 17 ligger i TV SYDs sendeområde. Den nye våde natur skal skåne vandmiljøet for kvælstof.

Naturlige renseanlæg, der årligt vil skåne vandmiljøet i Danmark for i alt 150 ton kvælstof. Det bliver resultatet af et økonomisk tilskud på 187 mio. kroner til 39 nye vådområdeprojekter, hvoraf de 17 ligger i Syd- og Sønderjylland.

Vådområderne bidrager til renere vand og en rigere og varieret natur i vores fjorde og farvande. De kan også rumme muligheder for landmændene, der kan bytte lavtliggende, sumpede arealer og i stedet få nogle nye mere driftssikre marker

Esben Lunde Larsen, Fødevare- og miljøminister, Venstre

Projekterne er en udløber af regeringens Fødevare- og landbrugspakke, og vådområderne skal skåne naturen for kvælstof, der ellers ville kunne skylle ud i vandløbene og potentielt give algeopblomstring og iltsvind i fjordene.

- Vådområderne bidrager til renere vand og en rigere og varieret natur i vores fjorde og farvande. De kan også rumme muligheder for landmændene, der kan bytte lavtliggende, sumpede arealer og i stedet få nogle nye mere driftssikre marker, siger Esben Lunde Larsen, Fødevare- og miljøminister, Venstre i en pressemeddelelse.

Det er meningen, at der inden år 2021 skal etableres i alt 13.000 hektar nye vådområder. Det svarer til to gange Gribskov, der er Sjællands største skov.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden