Nye vejafgifter frustrerer udenlandske bilister

Regeringen og Dansk Folkeparti foreslår, at udenlandske bilister skal pålægges en afgift. Det frustrerer udenlandske bilister, der arbejder i Danmark.

I Blans i Sønderjylland arbejder mange tyskere, der hver dag krydser grænsen for at møde ind på byens slagteri. Her falder regeringen og Dansk Folkepartis forslag om, at udenlandske bilister fra år 2020 skal pålægges en afgift for at køre på de danske veje ikke i god jord.

- Jeg synes ikke, det er retfærdigt. Hverken her eller i andre lande, siger en af medarbejderne på slagteriet i Blans, Daniela Faberl.

- Jeg tænker, at Danmark faktisk er en smule afhængig af den tyske arbejdskraft. Det her vil være en ekstra belastning for os, supplerer Carsten Ingvarson.

Regeringen og Dansk Folkepartis forslag betyder, at udenlandske bilister pålægges en afgift på i alt 0,3 milliarder kroner. Der er i alt 14.000 tyske grænsependlere som mindst én gang om ugen krydser grænsen for at køre på arbejde i Danmark, men det gør ikke umiddelbart indtryk på Hans Kristian Skibby, erhvervs- og vækstordfører for Dansk Folkeparti.

- Et eller andet sted skal regningen jo ligge. Et af de steder, hvor man synes, det vil være rimeligt, er på de mange udenlandske biler, som kører ind i Danmark, og som ikke er med til at betale af drift og vedligehold af det danske vejnet, siger Hans Kristian Skibby til TV SYD. Han afviser dog ikke en særlig løsning til pendlerne og eksempelvis slagterimedarbejderne i Blans.

- Der bliver måske et pendlerkort. Det vil jeg ikke afvise – det skal komme an på de forhandlinger, som vil komme om det rent indholdsmæssige i den her aftale.