Nyheden om øget grænsekontrol deler sønderjyderne

Udsigten til, at grænsekontrollen får flere penge og bliver forstærket, får en noget blandet modtagelse blandt borgerne i grænselandet.

Med den nye finanslov kan grænsekontrollørerne se frem til mere permanente kontrolbokse ved Kruså og ved Frøslev i stedet for en teltdug til at skærme for vind og vejr.

Et andet sted i Padborg under en anden teltdug er der julemarked med både varme, gløgg og æbleskiver. Der bliver nyheden om millioner til grænsekontrollen modtaget lidt blandet.

- Det er en forkert måde at gøre det på. 

- Vi er rigtig glade.

- Det er godt givet ud.

- Det er ok med kontrol, men de snuppede lige så mange før som i dag, siger de borgere, TV SYD snakkede med lørdag eftermiddag.

Regeringen er sammen med Dansk Folkeparti blevet enige om at afsætte millioner til mere patruljering ved grænsen, til nummerpladescannere og til bedre forhold for politi og hjemmeværn.

- De skal helt klart have nogle skure, for vi skal have mere grænsekontrol. Det giver tryghed, at der er politi hernede. Det er dejligt, for der render mange mærkelige folk rundt hernede, siger Jane Jørgensen fra Padborg.

- Det er et skidt signal at bygge huse ved grænsen. Nu er det så fint og åbent, og så skal det lukkes til igen. Det er skidt, siger Jens Egon Jørgensen fra Flensborg.

quote

Det er et skidt signal at bygge huse ved grænsen. 

Jens Egon Jørgensen, Flensborg

Den midlertidige grænsekontrol blev indført i januar 2016 og er siden forlænget af flere omgange. Men nu er der fundet og afsat penge - blandt andet en pulje på ti millioner kroner, der skal styrke politiets indsats på de grænseovergange, som ikke er bemandet døgnet rundt.

- De står og vinker, når jeg kører igennem. De stopper de rigtige, men jeg synes, at det er for mange penge, siger Jens Egon Jørgensen.

- Det er et irritationsmoment, at vi skal vise pas, når vi skal over grænsen. Vi er mere kontrolleret af politiet hernede, siger Norman Rudbeck fra Kruså.