Nyrup: "En af sin generations bedste begavelser"

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen kalder Jan Trøjborg "en af sin generations bedste begavelser".

- En af sin generations bedste begavelser i Socialdemokratiet.

Sådan betegner tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) Horsens' borgmester, Jan Trøjborg, der søndag middag døde af et hjertetilfælde under et motionscykelløb i Juelsminde dagen før, Horsens er vært for tredje etape af Giro d'Italia.

Jan Trøjborg var minister i samtlige af Poul Nyrup Rasmussens regeringer op gennem 1990'erne og ind i det nye årtusinde.
 Faktisk var Trøjborg den minister, som Poul Nyrup Rasmussen brugte på flest forskellige ministerposter, og de to knyttede et nært venskab:

- Han var jo en meget nær ven for mig. Jeg er meget ked af at have mistet ham.

- Han havde så meget foran sig, og han havde allerede i sin unge alder opnået så store resultater. Så det gør mig meget, meget ondt, også for hans familie og hans børn. Det er en tragedie, siger Poul Nyrup Rasmussen til Ritzau.

- Han var en af de mest sjældne, helstøbte mennesker, jeg har kendt i politik. Han var bundsolid og en god kammerat, der aldrig nogensinde svigtede, siger den forhenværende socialdemokratiske partiformand.

- Det er ingen tilfældighed, at jeg kunne bruge ham i alle mine regeringer. Det kunne jeg jo bede ham om, fordi jeg vidste, han kunne løfte opgaven, lyder det fra den tidligere statsminister.

Jan Trøjborg var industriminister i den første Nyrup-regering i 1993, og senere også trafikminister, erhvervsminister, forskningsminister, udviklingsminister og forsvarsminister frem til efteråret 2001.