TV der bevæger dig

Ny bet på vej til Esbjerg: Mærsk overvejer at lukke for Nordsøgas

Det vil ramme Esbjerg på beskæftigelsen, hvis A. P. Møller - Mærsk gør alvor af at lukke en stor del af produktionen af gas i den danske del af Nordsøen i 2018.

A. P. Møller - Mærsk overvejer at lukke en stor del af produktionen af gas i den danske del af Nordsøen i 2018, hvis der ikke findes en økonomisk løsning for produktionen.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Sammen med vores partnere i DUC er vi ved at evaluere den langsigtede økonomiske bæredygtighed i at udnytte de eksisterende ressourcer, skrive chefen for Maersk Oil Denmark, Martin Rune Pedersen, i meddelelsen.

Der er tale om gasfelterne Tyra East og Tyra West, de klart største gasfelter i den danske del af Nordsøen.

Infrastrukturen ved Tyra-felterne er ved at have udlevet deres levetid. Det er blevet dyrere at hente gas op, fordi kalklaget omkring felterne har rykket sig, og samtidig er olieprisen faldet markant.

- Som del af evalueringen skal vi se på, under hvilke forudsætninger en genopbygningen af faciliteterne kan ske. Grundlaget for den beslutning skal være på plads i 2016 for at sikre produktion fra feltet, lyder det i meddelelsen.

Det er den ikke, og derfor har Maersk Oil varslet gasmarkedet og altså offentligheden om, at man vil lukke ned for aktiviteterne i 2018.

Tyra bliver udvundet af DUC, der består af A.P. Møller - Mærsk, Shell, Nordsøfonden og Chevron.

En lukning af gasproduktionen i Nordsøen vil påvirke aktiviterne på Esbjerg Havn og hos en række underleverandører, hvilket vil betyde tab af arbejdspladser.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden