Nyt center skal løfte iværksætteri

Sønderborg Vækstråd har nu den struktur klar, der skal løfte iværksætteri og vækst i Sønderborg Kommune til et nyt niveau. Det sker med etableringen af Sønderborg Iværksætter Service.

Siden 1. januar har Sønderborg Vækstråd haft ansvaret for at hjælpe iværksættere i Sønderborg Kommune. Nu kommer der et tiltag, som ifølge Vækstrådet vil gøre en stor forskel.

Sønderborg Iværksætter Service hedder tiltaget, og det bliver portalen for alle iværksættere. Her kan nye iværksættere komme til samtale og få hjælp til at sætte deres virksomhed i søen. Iværksættercentret vil også selv tage kontakt til potentielle iværksættere og nystartede virksomheder for at få afklaret, om centret kan hjælpe til yderligere vækst.

- Vi har foretaget en grundig analyse af muligheder og behov. Det betyder, at vi etablerer en enhed under Sønderborg Vækstråd, der med udgangspunkt i Masterplanen for Iværksætteri og kommunens erhvervsstrategi skal sætte helt nye standarder for iværksætternes muligheder i Sønderborg-området, siger formand for Sønderborg Vækstråds bestyrelse, Henrik J. Enderlein, i en pressemeddelelse.

Sønderborg Vækstråd håber, at det nye tiltag kan være med til at skabe nye virksomheder og dermed nye jobs i den sønderjyske kommune.

- Vi ønsker at professionalisere de første samtaler og afklaringsforløbet for nye iværksættere, og så vil vi gerne gøre mest muligt for, at det store og frivillige korps af rådgivere og mentorer, der er tilknyttet iværksætterindsatsen i Sønderborg-området, kan bruge deres tid bedst muligt i forhold til at medvirke til ny vækst og nye arbejdspladser, påpeger Ole Daugbjerg, direktør i Sønderborg Vækstråd.

Sønderborg Vækstråd har ansat Michael Hamann som iværksætterchef, og han er allerede så småt gået i gang med arbejdet.