Nyt design skal lede turister på vej

Turister finder Kolding midtby hyggelig, men svær at finde rundt i. Det skal der gøres noget ved med en række ny-designede skilte, som skal gøre det lettere at finde attraktionerne.

Mandag begyndte en entreprenør at male hvide prikker på to ruter mellem biblioteket og Nicolai. Senere følges det op med 21 vægskilte på centrale steder i midtbyen. De skal vise vej til bl.a. Mungo Park, Koldinghus og Nicolai.

­

- Nogle af de hvide prikker får nu en grøn plet i midten. Den grønne plet fortæller enten, at man står ved en attraktion, eller at man står i et kryds, der leder hen til en attraktion. De grønne prikker vil spille rigtig godt sammen med de resterende skilte, som sættes op efter sommerferien, men her i starten kan det godt være, at folk undrer sig lidt over, hvad meningen er, siger fungerende turistchef Line Hansen.

- Vi hører tit fra både gæster og byens egne borgere, at Kolding midtby er rigtig hyggelig, men svær at finde rundt i. Det gør vi nu noget ved, så midtbyen kommer til at fremstå mere imødekommende, ligesom det bliver lettere at finde de forskellige attraktioner og oplevelser, fortsætter Line Hansen.

På vægskiltene, som opsættes i denne uge, angives, hvor lang tid det vil tage at gå til en attraktion. Efter ferien sættes endnu flere skilte op på pullerter og midimaster.

- Selvfølgelig ville vi gerne have sat alle skiltene op på en gang ? og gerne før turistsæsonen for alvor startede. Men desværre har det ikke været muligt at få alle de specialdesignede skilte leveret med så kort frist.

De nye skilte er resultatet af en designkonkurrence, udskrevet af Kolding Handelsråd og Kolding Kommune. Vinder blev Anne Mette Rasmussen fra D-sign Tegnestuen i Kolding, hvis cirkulære design nu skal kæde midtbyen sammen.