TV der bevæger dig

Nyt: Flæskestegen til jul alligevel truet

En del af Fødevarestyrelsens tilsynsteknikere strejker fortsat - bl.a. i Esbjerg - så der er ingen garanti for flæskesteg til alle på julebordet.  

Nogle familier risikerer at måtte undvære flæskestegen juleaften. For en del af teknikerne på de store svineslagterier strejker fortsat tirsdag, som er sidste udkald for at producere flæskesteg til julemiddagen den 24. december.

Hvorfor strejker de fortsat?

 - Vi har haft en god dialog med teknikernes forening både i går, i nat og i dag. Så vi er ved at finde ud af, hvorfor en del af medarbejderne fortsat har nedlagt arbejdet, siger Lizzi Krarup Jakobsen, vicedirektør i Fødevarestyrelsen, hvor teknikerne er ansat.

Pauser beskåret

Fødevarestyrelsen skal spare, og derfor har man opsagt tilsynsteknikernes lokalaftaler. Det betyder blandt andet, at de får skåret ned på deres pauser.

Esbjerg på halv kraft

Mandag nedlagde tilsynsteknikerne på de syv store svineslagterier arbejdet. Tirsdag er teknikerne på fire af slagterierne tilbage i arbejde, men i Esbjerg, Ringsted og Herning kører slagterierne fortsat på halv kraft.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden