Nyt forsøg på aftale om løn-nedgang på slagterier

De ansatte på Danish Crown i Horsens, Blans og tre andre slagterier skal igen tage stilling til, om de vil gå ned i løn i forsøget på at bevare arbejdspladser.

I disse dage informeres slagteriarbejderne om et nyt udspil fra ledelsen.

Ledelsen ønsker, at slagteriarbejderne over en 10-årig periode skal undvære ca. 200.000 kr. af deres løn, som de får tilbage efter 10 år med et evt. afkast.

Alternativet til ledelsens udspil er 350 fyringer og slagterilukning, oplyser Danish Crown på deres hjemmeside.

Den del af af lønnen, som medarbejderne skal indefryse, placeres i et selvstændigt medarbejder-investeringsselskab.

Planen er, at de trængte svinebønder, der i dag sender deres smågrise til Tyskland i stor stil, skal kunne låne penge til nye stalde i det nye selskab. Til gengæld skal bønderne forpligte sig til, at svinene slagtes på Danish Crowns danske slagterier. Her mangler på ugeplan 20.000 svin til slagtning.

Der var informationsmøde i Blans mandag og det holdes torsdag i Horsens.

- Hos os er der udbredt forståelse for, at vi skal gå med i en løsning for at undgå flere fyringer. Regeringen har jo skruet på skatreglerne, så nu erstemningen mere positiv, selv om vi jo ikke ligefrem jubler, siger tillidsmand Brian Vestergaard, på Danish Crown i Blans til TV SYD.

De fem slagterier, hvis ansatte skal tage stilling til ledelsens udspil, ligger i Blans, Horsens, Herning, Ringsted og Sæby.

I Horsens vil fællestillidsmand Lars Mose ikke kommentere på udspillet før informationsmøderne er holdt torsdag.

link - Se hele informationen fra Danish Crown her

NNF bakker op om medarbejderskab

Fødevareforbundet NNFs Hovedbestyrelse bakker op om oprettelsen af et medarbejderskab, som løsningen på de danske svineslagteriers udfordringer. En sådan model er også et af elementerne i Danish Crowns udspil, hvor der lægges optil, at medarbejderne indbetaler 5 procent af deres løn til et medarbejder-investeringsselskab. Selskabet skal investere i en øget svineproduktion til gavn for de danske svineslagterier. Medarbejderne vil efter 10 år få deres penge retur plus renter i samme hastighed, som de er blevet indbetalt:

- Jeg har hele tiden troet på, at denne type aftale kunne være redningsplanken for Danish Crown. Det tror jeg fortsat, og jeg håber, at Danish Crown vil tage imod medarbejdernes tilbud om at investere 1 milliard kroner over 10 år. Det vil for alvor kunne fremtidssikre svineslagterierne i Danmark, fastslår NNF-formand Ole Wehlast.