Nyt håb for syddansk politiskole – S vil ikke bygge nyt

Socialdemokratiet vil bruge eksisterende bygninger, og vil - ligesom DF - have vestdansk politiskole klar i 2018. Det skaber nyt håb i landsdelen.

De to største partier i Folketinget, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, vil ikke vente til 2019 eller 2020 på en ny, vestdansk politiskole. Dermed kan de spænde ben for regeringen.

I den nye finanslov blev der heller ikke sat de 300 millioner kroner af, der skal bruges til at bygge en ny skole. Det åbner for, at skolen kan ligge andre steder end i Herning.

quote

Vi har næsten 40 bygninger stående rundt omkring. Så vi har meget svært ved at se, hvorfor vi skal bruge millioner på at bygge nyt. Vi indstiller til at bruge eksisterende bygninger.

Trine Bramsen, retsordfører, Soc.dem.

Socialdemokratiet ønsker at benytte eksisterende bygninger.

- Det helt afgørende er, at vi får en politiskole, der hurtigt kan komme op at køre. Når vi ved, vi har næsten 40 bygninger stående rundt omkring i Danmark, så har vi meget svært ved at se, hvorfor vi skal bruge millioner af kroner på at bygge nyt. Derfor indstiller vi til at bruge eksisterende bygninger, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til TV SYD.

Opfordringen til den nye justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er derfor klar.

- Få politiet til at indstille deres favoritbygning. Indtil videre har de forelået, at der skal bygges nyt. Det er centralt at få politiet til at indstille hvilke af de eksisterende bygninger, de vurderer der er bedst egnet, forklarer Trine Bramsen. 

Det er helt i tråd med ønsket fra Dansk Folkeparti.

- Vi vil gerne have en indstilling om, hvilken nuværende placering – altså eksisterende byggeri – som politiet foretrækker som sted for den ny, vestdanske politiskole, forklarer retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

quote

Vi kan tilpasse kasernen efter hvad der bliver besluttet, så den kan stå klar næste år.

Erik Lauritzen, borgmester (S), Sønderborg

Udmeldingen fra Socialdemokratiet skaber nyt håb i Syd- og Sønderjylland. Blandt andet i Sønderborg.

- Jeg har hele tiden til tænkt, at et nyt byggeri ikke var løsningen. Jeg er glad for at der nu er opbakning i forligskredsen, så vi kan finde en ordentlig løsning, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), til TV SYD.

Han påpeger, at Sønderborg hurtigt kan være klar til at uddanne nye betjente.

- Jeg er glad for at politiskolen igen er i spil. Vi kan tilpasse kasernen efter hvad der bliver besluttet, så den kan stå klar næste år. Som tidligere sergentskole er kasernen oplagt som ny skole, slutter Erik Lauritzen.

Ud over Sønderborg er Haderslev og Vejle nævnt som muligheder for en ny politiskole i vores område.