Nyt hotel er en kæmpegevinst for hele Sønderborg Kommune

Bitten og Mads Clausen Fond og PFA Pension bliver de primære investorer bag det ambitiøse hotelbyggeri på havnefronten.

Nyheden om, at hotelbyggeriet på havnefronten nu er en realitet, bliver modtaget med begejstring af et samlet byråd i Sønderborg Kommune, som nu kan se frem til, at et af de helt store projekter i Frank Gehrys Masterplan fra 2008 bliver virkelighed. Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

-Hotelbyggeriet er en kæmpegevinst for Sønderborg Kommune, både i forhold til arbejdspladser, turisme og et oplevelsescenter for byens borgere. Vi har i dag taget et gigantisk spring frem mod at realisere Frank Gehrys Masterplan, og det er der grund til at fejre, udtaler Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (A)

Det nye hotel, som endnu ikke har fået sit navn, kommer til at skabe cirka 160 arbejdspladser i de cirka to et halvt år byggeriet står på, og det forventes, at hotellet, når det står klar, vil skabe cirka 500 nye blivende arbejdspladser i Sønderborg Kommune.

Samtidig vil det 18 etagers høje firestjernede hotel med 190 værelser, 3 restauranter og konferencefaciliteter til 400 personer årligt have 72.000 overnattende gæster, mens hotellets spa- og wellness område forventes at få cirka 135.000 besøgende på årsbasis. Hotellet bliver dermed det største i hele den dansk-tyske grænseregion

"Et af byrådets visioner er turisme, og med det nye hotel, kommer vi til at placere Sønderborg endnu tydeligere på landkortet, både i forhold til erhvervsturismen og privatturismen. Hotellet gør at vi i Sønderborg nu for eksempel kan lægge billet ind på store konferencer, som vi hidtil ikke har haft tilstrækkelig med hotelkapacitet til at kunne afholde. Samtidig ser vi, at Sønderborg, ikke mindst efter markeringen af 150-året for slaget ved Dybbøl sidste år, er blevet endnu mere populær blandt turisterne, og nu får vi plads til endnu flere besøgende", fortæller Erik Lauritzen.

Hotelbyggeriet vil koste over 600 millioner kroner, der finansieres af to stærke, private investorer, Bitten og Mads Clausens Fond og PFA Pension. Sidstnævnte er allerede kendt som en af investorerne bag Shopping centeret Borgen, og er kendt som en af landets stærkeste investorer, mens Bitten og Mads Clausens Fond med investeringen i hotelbyggeriet endnu engang viser sit stærke lokale engagement.