TV der bevæger dig

Nyt motionsinitiativ til folkeskolen

00:44

Flere end 1000 5. klasses børn var aktive i Vejle.

1 af 2

Skolernes Forårsfestival blev skudt i gang i Vejle med masser af glade, aktive børn. Det skal skabe et bedre bånd mellem skole og forening.

Skolernes Forårsfestival er navnet på et nyt initiativ fra Dansk Skoleidræt og Nordea-fonden, hvor op mod 10.000 skoleelever 14 forskellige steder i landet vil få nye oplevelser med bevægelse. Festivalerne skal give nogle svar på, hvordan skolerne kan åbne sig mod lokalsamfundet.

Og i dag var første stop så Vejle, hvor over 1000 af kommunes 5. klasse elever var med til en masse aktiviteter, som Vejle idrætshøjskole stod bag.

Det er ikke en helt let opgave for landets folkeskoler at få et samarbejde i stand med en forening, uddannelsesinstitution eller anden aktør i nærområdet. Dansk Skoleidræt har foretaget en undersøgelse blandt mere end 1.000 lærere, der viser, at 65 % af lærerne føler sig udfordret, når det handler om at få skabt mere fysisk aktivitet gennem et samarbejde med det lokale foreningsliv. Et samarbejde, som ellers var en vigtig del af skolereformens ambitioner om, at skolerne skulle åbne sig mod lokalsamfundet.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden