Nyt navn til Esbjergs ghetto-område

På Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters nye liste over udsatte boligområder, der netop er offentliggjort, hedder Esbjergs mest omtalte ghetto-område ikke længere Kvaglund. Nu er navnet Hedelundgårdparken.

Det er dog nøjagtig det samme boligområde, som efter ønske fra Esbjerg Kommune fra oktober 2013 har fået betegnelsen Hedelundgårdparken på listen over udsatte boligområder.

Det skete efter, at Esbjerg Kommune i maj 2013 bad ministeriet ændre navnet.

Kvaglund dækker nemlig over både almene boligområder og villakvarterer med mere end 600 parcelhuse.

I Kvaglund er der omkring 4400 indbyggere, men beregningerne fra Ministeriet for By, Bolig og landdistrikter omfatter alene de næsten 2400 personer, der bor i de almennyttige lejeboliger.

Derfor har områdets villaejere i årevis kæmpet for at slippe for at ghetto-stempelet. De frygtede for konsekvenser i form af faldende huspriser, højere forsikringspræmier og ringere mulighed for belåning.

Oprindeligt ville villa-ejerne helst have deres eget postnr. - men det var ikke muligt at gennemføre.

På listen lover udsatte boligområder har Esbjerg endnu et område: Stengårdsvej-kvarteret.

Med starten på februar blev den tidligere ghettoliste, der kun byggede på tre kriterier, afløst af en ny liste over udsatte boligområder, hvor også uddannelse og indkomst tælles med.

Samtidig opgøres andelen af beboere med en dom og andelen udenfor arbejdsmarkedet nu på baggrund af et toårigt i stedet for et fireårigt gennemsnit.