Nyt plejecenter til 180 millioner

I dag blev det første spadestik taget til et nyt plejecenter på Bertram Knudsensvej i Kolding.

Plejecentret 'Bertram Knudsens Have' er navnet på det nye plejecenter til 180 millioner, der skal huse beboere og personale fra de nuværende plejecentre Kløverhøj, Egebo og Basagerhus.

- Vi har tre nedslidte og umoderne centre, som det ikke kan betale sig at sætte i stand. Det vil give en høj husleje for beboerne, uden at faciliteterne bliver særligt moderne. Derfor har vi valgt at bygge et nyt moderne center med 90 lejligheder, siger Søren Rasmussen, formand for Seniorudvalget, til TV SYD.

Moderne, hjemmeligt hus

I dag var ældre og personale fra de tre plejecentre inviteret med til at følge starten på byggeriet, da det første spadestik blev taget.

- Vi håber, de bliver glade for det nye plejecenter, og at de oplever det som en stor forbedring. De vil blive tilbudt nogle moderne faciliteter, som de ikke har på deres nuværende centre, men i så hjemmelige rammer som muligt, siger Søren Rasmussen til TV SYD.

De moderne faciliteter omfatter blandt andet intelligente gulve, der ved hjælp af et magnetfelt fx registrerer, når en beboer står ud af sengen om natten.

I det beboeren træder ud på gulvet tændes lyset på badeværelset, og hvis beboeren bliver derude for længe, giver en sensor personalet besked - et eventuelt fald vil hurtigt blive opdaget.

Derudover laves der udearealer med blandt andet et orangerie og en tagterrasse, hvor de ældre kan nyde udsigten over Kolding by.

Egebo i Sdr. Bjert skal fremover være aflastningscenter for ældre og der vil desuden være lokaler til aktiviteter for områdets seniorer. I Nr. Bjert laves der også faciliteter for de ældre, når Basagerhus lukker. Der er endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med Kløverhøj.

Byggeriet skal stå færdigt i 2013, når de tre gamle plejecentre lukker.