Nyt plejehjem skal hjælpe demente

At være dement er ikke altid lige nemt for de pårørende. I dag åbnede et nyt plejehjem i Rødekro, som skal forhøje beboernes livskvalitet og mindske deres demens.

Det nye Rise Plejehjem i Rødekro viste nogle af deres fasciliteter frem. F.eks. touch-spil og snoezelrum. Moderne teknik, som de demente beboere allerede har haft stor glæde af.

Små enheder

- Det er med stor glæde, at vi nu kan indvie Rise Plejehjem, som jeg er rigtig stolt af. Det er et plejehjem, der viser vej ind i fremtiden. Vi har skabt det hjem, vi ønskede at skabe, ikke en institution, siger Svend Hansen Tarp, formand for socialudvalget.

Bestyrelsesformand Svend Overgård fra Boligselskabet Domea Rødekro tilføjer:

- Med Rise Plejehjem viser vi, at høj faglig kvalitet og effektiv ressourceudnyttelse sagtens kan gå hånd i hånd med ældre borgeres hverdag. Og plejehjemmet er sikret for fremtiden ved at være opført med indbygget fleksibilitet som for eksempel vægge, der kan flyttes og tilpasses den enkeltes behov.

Plejehjemmet er bygget i små, overskuelige enheder, hvor man både kan være sig selv, og hvor der er mulighed for at få et tæt fællesskab. Samtidig er servicedelen gemt væk, så den ligger midt i bebyggelsen.