Nyt projekt giver konfirmationstøj gratis videre

Projekt Bæredygtig Konfirmand samler brugt konfirmationstøj og giver det gratis videre.

En konfirmation er en stor ting, og så skal tøjet være helt perfekt. Men når tøjet har været brugt på dagen, ender det ofte med at blive hængende i skabet for eftertiden.

Det vil projektet Bæredygtig Konfirmand lave om på.

quote

Jeg er blevet kontaktet af en mor, der skrev, at hendes ressourcer ikke var så store.

Henriette Themsen, Bæredygtig Konfirmand.

Folkene bag samler brugt konfirmationstøj ind, så det kan genbruges og skabe glæde på en ny konfirmand - vel at mærke gratis. Henriette Themsen er en del af styregruppen bag projektet.

- Jeg tror, det er et issue for mange, at den der kjole er lidt ”hellig”, for det er en speciel dag, man har haft den på, og man vil gerne gemme den. Men jeg tror, man får mere varme og gavn af at hjælpe andre, siger Henriette Themsen til TV SYD.

Projektet har indtil videre haft fokus på at samle tøj ind, både til drenge og piger. Men selvom projektet er nyt, så er interessen begyndt at melde sig.

- Vi har haft nogle henvendelser, og jeg er blevet kontaktet af en mor, der skrev, at hendes ressourcer ikke var så store, siger Henriette Themsen.

Konfirmander synes godt om idéen

De kommende konfirmander har allerede gang i forberedelserne til forårets store dag.  En gruppe 7. klasseselever, der skal konfirmeres i Egeskov Kirke til maj, er positive over for tiltaget. En af dem er Kristian Brun Gade.

quote

Det er smart at give det videre til nogle andre, der kan få brug for det.

Kristian Brun Gade, kommende konfirmand.

- Jeg synes, det er et fint projekt. I stedet for bare at smide tøjet ud efter du har brugt det én gang, du har måske ikke engang brugt det mere end 2-3 timer, så er det smart at give det videre til nogle andre, der kan få brug for det, siger han til TV SYD.

Også Emil Risom Johansen fra 7. klasse kan se fordele i projektet.

- Jeg synes, det er meget godt, hvis nogen ikke har råd – så er det meget smart, at man kan genbruge, Emil Risom Johansen.

Her kan du besøge projektes facebookside.