TV der bevæger dig

Nyt samarbejde med jobcentre giver 18 nye jobs

Foto fra arkiv. Kommunerne i Fredericia, Vejen, Haderslev, Middelfart, Billund, Kolding og Vejle samarbejder om opkvalificering af ledige på tværs af kommunegrænser og har oprettet en fælles rekrutteringsservice.

Et samarbejde mellem to busselskaber og Trekantområdets jobcentre bærer nu frugt. 18 ud af 19 ledige har fået fast arbejde igennem et skræddersyet uddannelsesforløb.

Armene er over hovedet på to busselskaber, syv jobcentre og en bunke "tidligere-ledige". Et frugtbart samarbejde har nemlig kastet fastansættelser af sig til 18 ud f 19 ledige. Det skriver Trekantområdets kommuner i en pressemeddelelse.

Det var først busselskaberne Tide Bus og U-Move, der henvendte sig på det lokale jobcenter for at rekruttere et stort antal buschauffører. I fællesskab kunne jobcentrene så tilbyde virksomhederne nogle kandidater og sætte en uddannelse sammen, som var særligt målrettet de nye jobs.

- Vi er fuldt ud tilfredse med busprojektet i samarbejde med Jobcenter Vejle og AMU Syd. Der har været god ro og tryghed i oplæringen med blandt andet praktikforløb, som gør, at vi har fået nogle gode chauffører ud af det, siger driftscontroller Søren S. Petersen fra U-move i en pressemedelelse.

Uddannelsesforløbet af de mange chauffører er et samarbejde mellem jobcentrene i Fredericia, Vejen, Haderslev, Middelfart, Billund, Kolding og Vejle.

Af de 19 ledige, som startede på uddannelsen, har 18 i dag fast arbejde.

- Det er rigtig godt at se, at vores tværkommunale initiativ virker, og at det helt konkret medfører arbejdskraft til virksomheder og job til ledige, siger Christoffer Melson, som er formand for Vejle Kommunes arbejdsmarkedsudvalg.

Han peger desuden på, at det er vigtigt for denne type af uddannelsesforløb, at virksomhederne engagerer sig i forløbet.

- Det er helt centralt, at virksomhederne selv vil engagere sig i opgaven med at uddanne de ledige, og der har vi kun rosende ord tilovers for de to busselskaber, siger han og opfordrer interesserede virksomheder til at kontakte deres lokale jobcenter i en af de syv kommuner.

Indsatsen er et formaliseret samarbejde mellem jobcentrene i Fredericia, Vejen, Haderslev, Middelfart, Billund, Kolding og Vejle kommuner. De samarbejder om opkvalificering af ledige på tværs af kommunegrænser og har oprettet en fælles rekrutteringsservice.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden